Welkom op de nieuwe website

admin Van het bestuur

De oude website stamt nog uit 2008. In de afgelopen 10 jaar is er veel veranderd. Opkomst van Facebook en smartphone maken een nieuwe website noodzakelijk. De oude site is nog wel te bereiken op www.tussenderijnen.nl/oud .

6 Comments

 1. Beste meneer/mevrouw,

  Ik ben Eveline en ik werk momenteel bij het mentorproject in de gemeente Leiden. Hieronder een korte uitleg.

  In oktober 2015 is gemeente Leiden gestart met het project JA Statushouders (JAS). Bij project JAS worden nieuwkomers actief ondersteund om zo snel mogelijk sociaal en economisch zelfstandig te worden. Gedurende twee jaar zijn statushouders 24 uur per week actief bezig met inburgering, ontwikkeling en instroom naar school of op de arbeidsmarkt. Onderdeel van het project JAS is het mentorproject, waarin vrijwilligers uit de Leidse regio fungeren als extra buur en informele contactpersoon voor de nieuwkomers.

  Mentoren ondersteunen statushouders bij het leren van de Nederlandse taal en cultuur, verkennen de omgeving met statushouders en stimuleren het opbouwen van een sociaal netwerk. Hiervoor spreken mentoren op vrijwillige basis 2-3 uur per week af met de statushouder. Ondanks dat er al zich al veel vrijwilligers hebben aangemeld hebben we nog steeds een tekort aan mentoren die we kunnen koppelen aan statushouders. Wij kunnen uw hulp dan ook goed gebruiken. Wij denken dat er bij de Wijkvereniging Tussen de Rijnen veel bewoners zijn die de nieuwkomers kunnen en willen ondersteunen met het bovenstaande. Is het mogelijk dat jullie een oproep van ons plaatsen op jullie website en/of als jullie die hebben in de nieuwsbrief? Daarnaast indien u actief op Facebook en/of Twitter bent kunt u wellicht hier een berichtje op zetten?

  Voor meer informatie over het mentorproject of een reactie op bovenstaande vraag kunt u deze mail beantwoorden. Wij kijken uit naar uw reactie.

  http://www.jongerenopdearbeidsmarkt.nl

 2. Nieuwe titel: LEIDSE WEVERSHUISJES. HET WISSELENDE LOT VAN ZEVENTIENDE-EEUWSE LEIDSE ARBEIDERSWONINGEN door Kees van der Wiel
  Ruim geïllustreerd en prettig leesbaar boek over de bewoningsgeschiedenis van het Leidse wevershuisje, oorspronkelijk het onderkomen van de thuiswerker in de Leidse wolindustrie, nu een dure starterswoning in het historisch stadscentrum.
  Dit is een nieuwe, herziene en uitgebreide druk, met vele nieuwe kleurenillustraties en een extra hoofdstuk over museum Het Wevershuis.
  Paperback, 2018, 224 blz., ca. 100 ill., ca. 50 ill. in kleur, ISBN: 978-90-5997-257-5, € 17,50
  Meer info: Primavera Pers, Sint Jacobsgracht 22A, 2311 PW Leiden.

 3. Laatste weken veel lawaai van vliegtuigen. Mey elkaar waarnemeb en noteren lijkt me beste aanpak. Klagen bij BAS lijkt me zinloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *