Welkom op de site van Tussen de Rijnen

Tussen de Rijnen is de wijkvereniging van de wijken Pancras-Oost, Havenwijk-Noord en de Havenwijk-Zuid, kortom de oostelijke binnenstad van Leiden. Opgericht in 1987.
Veel wijkbewoners worden lid van Nextdoor

De afgelopen week zijn er tientallen buren lid geworden van het burenplatform Nextdoor.nl.

 

 

Nextdoor is een gratis en besloten buurtapp voor een betere buurt. Je legt gemakkelijk en snel contact met de buren om je heen: zowel online als wanneer je elkaar tegenkomt op straat. Duizenden buurten gebruiken Nextdoor om aan een prettigere, veiligere woonomgeving te werken. Volgens de gebruikers kunnen we de buurt een stuk gezelliger maken, elkaar helpen, dingen van elkaar lenen en spullen die we niet meer nodig hebben aan elkaar doorgeven.

 

Heb je iets nodig, maar vind je het zonde om het aan te schaffen? Misschien kun je het van één van je buren lenen. Moet je van een meubelstuk af? Plaats dan een bericht op Nextdoor, misschien kun je er een buur blij mee maken. Wil je graag de straat opleuken met planten en je hebt hierbij hulp van je buren nodig? Plaats dan een oproepje. Heb je teveel gekookt en je wilt het niet weggooien? Kortom, je kan van alles op deze app plaatsen.

Van de Havenwijk-zuid zijn nu 40 bewoners lid. in Pancras-Oost 42.  Aanzienlijk meer dan van het concurrerende platform buuv.nl

Het is opvallend dat Nextdoor.nl zo populair is. De gemeente Leiden heeft veel geld (>50000€) uitgetrokken om platform www.buuv.nl te ondersteunen. De resultaten hiervan zijn echter tot nu toe teleurstellend als het gaat om het aantal mensen wat zich heeft opgegeven. Het aantal reacties lijkt op buuv.nl wel hoger.