Welkom op de site van Tussen de Rijnen

Tussen de Rijnen is de wijkvereniging van de wijken Pancras-Oost, Havenwijk-Noord en  de Havenwijk-Zuid, kortom de oostelijke binnenstad van Leiden. Opgericht in 1987.
Bestuur en organisatie
Wijkvereniging in actie voor meer invloed bewoners

De afgelopen jaren is gebleken dat omwonenden niet door de gemeente op te hoogte worden gesteld van bouwplannen. De wijkvereniging wil door alle plannen te beoordelen namens de bewoners meer inspraak krijgen.

Lees meer...
 
Veel wijkbewoners worden lid van Nextdoor

De afgelopen week zijn er tientallen buren lid geworden van het burenplatform Nextdoor.nl.

Lees meer...
 
Verkamering

De verkamering van de binnenstad is een onderwerp wat zeer actueel is. Door de relatief lage prijzen van koopwoningen en de hoge huren die studenten voor een kamer betalen, worden veel huizen gekocht met als doel de kamers te verhuren.

Lees meer...
 
Aanpak weesfietsen gewenst

Op een aantal plaatsen in onze wijken is veel over last door weesfietsen. Een weesfiets is een fiets die onbewaakt gestald staat en waar de eigenaar niet meer naar omkijkt. Ze zijn te herkennen aan bv een lekke band, kapotte rem of het onkruid wat door de wielen groeit. De fietsen verhinderen de doorgang op het trottoir en nemen de fietsparkeerplaats in van mensen die hun fiets wel gebruiken. Daarnaast bezorgen zij de openbare ruimte een rommelige aanblik. Er is iets aan te doen.

Lees meer...
 
Wil Pet onderscheidden op jubileum feest

Op het jubileumfeest zondag 3 juni is de penningmeester Wil Pet van Tussen de Rijnen verblijdt met een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Lenferink kwam het lintje zondagmiddag in een afgeladen buurtcentrum zelf opprikken. De onderscheiding was de apotheose van een prachtig jubileum van de wijkvereniging en voor Wil Pet persoonlijk.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2