Groene daken

De gemeente stimuleert lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid en stelt hiervoor subsidie beschikbaar. Een van de mogelijkheden is de aanleg van een zogenaamd groen dak (een plat dak van mos dat goed is voor milieu, klimaat en waterafvoer). Om zoveel mogelijk groene daken in Leiden te realiseren is hiervoor het initiatief GroenedakenLeiden gestart.

 

 

Veel inwoners hebben vragen: wat zijn de voordelen van groene daken, welke kosten zijn er voor aanleg en onderhoud, is mijn dak geschikt voor een groen dak, wat zijn de mogelijkheden , etc . Deze vragen en meer vind je binnenkort op www.groenedakenleiden.nl.

 

De lokale aannemer voor groene daken voor dit initiatief is Dirk Roosendaal van Universal Greenfields (zie http://www.ug-daktuinen.nl/). Liever een betrouwbare en betaalbare (lokale) ondernemer dan een continu proces van aanbestedingen en offertes. Je kunt op locatie (bij vliegveld Valkenburg) gaan kijken naar de mogelijkheden (bijv. laten leggen of zelf leggen). Als je een groen dak wilt laten aanleggen dan komt Dirk graag bij jouw huis of straat langs.

 

De eerstkomende datum voor subsidieaanvraag is 14 mei. Er volgen nog 2 rondes op 3 september en 27 november.