Singelpark

De hele singelrand moet één groot park worden. Zo kun je zes kilometer rond door het groen lopen. De bestaande parken zoals de begraafplaats Groenesteeg en het Ankerpark moeten hiervoor met elkaar verbonden worden.
Denk mee over Ankerpark

Alle parken langs de Singel in onze wijk gaan op de schop. Het Ankerpark zal worden gesaneerd. De vervuilde grond zal worden afgevoerd.  Daarna wordt het park opnieuw ingericht als onderdeel van het Singelpark. Juist in het Singelpark spelen de bewoners een belangrijke rol.

 

Lees meer...
 
Singelpark bruggen komen eraan

De parkbruggen zorgen letterlijk voor de verbinding tussen de verschillende parkgebieden en maken een aaneengesloten route mogelijk. Het zijn verbijzonderingen langs de wandelroute en moeten er aantrekkelijk uitzien.

Lees meer...
 
Gemeente test afvaleilanden in stadsparken

De gemeente gaat de succesvolle proef met afvaleilanden uitbreiden naar de parken in onze wijken. Dit moet resulteren in minder achtergelaten afval in de parken.

Lees meer...
 
Groene daken

De gemeente stimuleert lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid en stelt hiervoor subsidie beschikbaar. Een van de mogelijkheden is de aanleg van een zogenaamd groen dak (een plat dak van mos dat goed is voor milieu, klimaat en waterafvoer). Om zoveel mogelijk groene daken in Leiden te realiseren is hiervoor het initiatief GroenedakenLeiden gestart.

Lees meer...
 
Strijk: "Singelpark te duur"

Ook het Leids college is er achter gekomen dat het Singelpark een maatje te groot is. Wethouder Robert Strijk (D66) maakte bij de presentatie van de meerjaren begroting op 31 mei 2013 bekend dat de aanleg van het Singelpark op de langebaan wordt geschoven. Het grootste probleem is niet de miljoenen die de aanleg zou kosten, maar de 3 ton aan jaarlijks onderhoud.

 

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2