Overlast werkzaamheden Meelfabriek
dinsdag, 18 april 2017 13:02

De overlast voor de omwonenden vanwege werkzaamheden bij de Meelfabriek zullen nog enige tijd aanhouden. Het betreft hier vooral geluidsoverlast veroorzaakt door het in de grond trillen van fundamenten.

 

 

 

De werkzaamheden zijn teruggebracht  naar 12 uur per dag, dus van 7 tot 7. Met de mogelijkheid van doorwerken op zaterdag. Dat laatste is gelukkig niet gebeurd. De werkzaamheden duren tot Dus 21 april. Maar we moeten volgens directeur M Simons van de Meelfabriek niet op 1 dag kijken... Zijn deelde ook mee dat het aantal decibellen voortdurend door de gemeente gemeten wordt, zodat er geen overschrijding van de hinderwetnormen zal zijn. Wie echter toch vindt dat men in zijn persoonlijke leefsfeer te veel of te langdurig aan lawaai of trillen wordt blootgesteld, gelieve dit te melden bij de afdeling hinderwet van de gemeente (dhr. Schadee).

 

Na het heien gaat men vanaf 22 april verder met het uitgraven van de parkeerkelder van het Duwo-gebouw en eind mei zal de betonnen bak van die kelder worden gestort. Dat moet in één keer gebeuren en gaat dus met dag en nacht doorwerken gepaard. De meeste overlast zal dan bestaan uit 24 uur per dag af- en aanrijden van beton-wagens en 's avonds/'s nachts permanent branden van lichten. Het is niet bekend of de vloer gevlinderd gaat worden. In dat geval is er extra forse geluidsoverlast (en bij 24 uurs stort ook snachts) te verwachten. Vlinderen moet  plaatsvinden op vaste moment in uithardingsproces na storten en kan 's nachts niet zomaar 12 uur verplaatst worden.

 

Vlinderen wordt toegepast op betonvloeren om een egale afwerking te bewerkstelligen, de toplaag te verdichten en om de toplaag goed te hechten aan de bulklaag van het beton. De kwaliteit van het vlinderen speelt een grote rol in de uiteindelijke egaliteit van de vloer.