Meelfabriek 1e fase vertraagd
maandag, 11 april 2016 12:23

De bouw van de eerste fase van de studenten appartementen bij de Meelfabriek zal pas later van start gaan. In eerste instantie zou de bouw van deze appartementen voor de DUWO al in januari 2016 beginnen, dat wordt nu december 2016.

 

 

DUWO en de Meelfabriek hadden een garantstelling van de gemeente gekregen, zodat ze met de bouw konden beginnen. Deze garantstelling was noodzakelijk omdat de vergunning nog niet onherroepelijk is.  Er loopt nog een rechtszaak tegen deze bouw, waar de rechter voor 4 mei 2016 uitspraak over zal doen.

 

Bij de aanvraag van  de omgevingsvergunning voor de  bouw van de nieuw te bouwen woontoren bleek dat de parkeergarages van de twee bouwwerken met elkaar verbonden zijn. Margot Simons, directeur van de Meelfabriek, bevestigde dat deze parkeergarages tegelijkertijd gebouwd zullen worden. Dat betekent dat de bouw van de studenten appartementen pas zal beginnen als er een omgevingsvergunning is voor de woontoren. Deze is begin 2016 bij de gemeente Leiden aangevraagd. Volgens de gegevens op Funda verwacht men pas december 2016 met de bouw van deze "Singeltoren" te kunnen beginnen.

 

De Meelfabriek hoeft bij de Singeltoren niet te wachten met bouwen totdat de omgevingsvergunning onherroepelijk is. Men zou dus gelijk kunnen beginnen als de omgevingsvergunning wordt verleend. Wel zal de verkoop van de appartementen waarschijnlijk  nog een rol spelen. Het goedkoopste appartement 3 kamer appartement (104m2) kost op Funda € 316 000, het duurste 4 kamer appartement (252m2) kost € 1 400 000.