Vrijplaats Leiden, Nieuwe buur in een oude schuur
dinsdag, 05 maart 2013 17:51

Sinds april 2012 is de Vrijplaats eigenaar van het pand aan Middelstegracht 36. De Vrijplaats is een centrum dat ruimte biedt aan vernieuwende en grensverleggende initiatieven, met oog voor een duurzame leefwereld. Er is plek voor sociale en culturele activiteiten, die in Leiden niet altijd even makkelijk terecht kunnen.Een groep vrijwilligers heeft afgelopen jaar veel werk verzet om een ontmoetingsruimte te scheppen waar mensen kunnen samenkomen, maar vooral ook om een plek in de stad te realiseren waar iedereen welkom is. Een algemeen vrijwilligersoverleg heeft de ontmoetingsruimte inmiddels 'het Stookhuis' gedoopt. Deze naam slaat zowel op het industriŽle verleden van het pand, als op het heden en de toekomst, waarin de Vrijplaats nog tal van discussies over de meest uiteenlopende onderwerpen hoopt aan te wakkeren.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de verdere renovatie van het pand. De bedoeling is dat we er met meerdere organisaties gebruik van gaan maken. Zo heeft Doorbraak (de vroegere Fabel van de Illegaal) er een plekje, maar is er natuurlijk ook ruimte voor de Weggeefwinkel en Bar en Boos. We werken nu al samen met de Boekenzolder; in de hal hebben we een paar stellages met boeken ingericht, die op onze openingstijden gratis kunnen worden meegenomen.

Er wordt gezamenlijk als vrijwilligers van de verschillende initiatieven in het stookhuis, wekelijks op vrijdag- en zaterdagavond een gevarieerd programma verzorgd. Op het programma vindt u discussies, films, live muziek, exposities, workshops en meer. De ontmoetingsruimte is voor iedereen toegankelijk en we hopen u er ook een keer tegen te komen!

Openingstijden:
De Vrijplaats is iedere vrijdag open vanaf 20 uur en zaterdag vanaf 16 uur. Het biologisch en tevens plantaardig eetcafť begint om 18.30. U kunt maaltijden reserveren of gewoon eens binnenstappen!

www.vrijplaatsleiden.nl
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.