Omwonenden Vrijplaats sceptisch
maandag, 12 maart 2012 18:57

Op donderdag 8 maart kwamen ongeveer 25 omwonenden van de Middelstegracht 36  bijeen om meer informatie te krijgen over de vestiging van de Vrijplaats.

De bijeenkomst werd georganiseerd door de wijkvereniging op verzoek van een aantal wijkbewoners. De aanwezigen waren verrast door de plotselinge verkoop van het oude ketelhuis aan de stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg. Men vroeg zich af waarom er geen overleg met de bewoners was geweest. Het briefje wat men van de gemeente Leiden in de bus had gevonden bevatte echt onvoldoende informatie over de toekomst van het pand.

 

De voorzitter van onze wijkvereniging konden de aanwezigen de huidige stand van zaken uit de doeken doen.

De heer P. D e r S j a n t was aanwezig geweest en had ingesproken bij de commissie Leefbaarheid. Hij was daarover zeer ontevreden, er was bij de raadsleden geen ruimte voor zijn bezwaren. Ook was het niet duidelijk namens wie hij nu sprak.

 

De aanwezige besloten daarop drie personen uit hun midden mandaat te geven om verder te gaan praten met de stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg en de gemeente Leiden. Het doel zou daarbij moeten zijn om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. Deze personen zijn te bereiken via email : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

De eerste afspraak met het bestuur van de SVP is al gemaakt voor 13 maart 2012. WOrdt zeker vervolgd.