Vrijplaats op Middelstegracht 36
donderdag, 01 maart 2012 01:00

Wethouder Pieter van Woensel maakte 28 februari bekend dat de anarchistische organisatie Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg het pand aan de Middelstegracht 36 mag aankopen. Zij zullen hier ondermeer een weggeefwinkel gaan vestigen.

 

Het gaat hier om het voormalig ketelhuis (C), zonder omliggende open ruimtes. Het parkeerterrein en de overige gebouwen zijn geen onderdeel van de overeenkomst. Naast de weggeefwinkel komen er ook kantoren en een ruimte voor het geven van voorstellingen. Ondersteunde horeca is volgens de gemeente op deze plek toegestaan. Het gebouw zal in eigen beheer worden gerenoveerd. Volgens de secretaris van de SVK zijn hier geen vergunningen voor nodig en wil men op korte termijn beginnen. Men heeft geen eigen middelen, de kosten zouden gedekt moeten worden door een hypotheek op het gebouw.

 

De Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg verkrijgt de gebouwen door 1 euro te betalen bij de overdracht. De waarde die het gebouw volgens de gemeente heeft is 180 000 euro. Dit wordt verrekend met de subsidie die de organsiatie de komende 20 jaar zou krijgen. Wij wensen de Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg veel succes met haar waardevolle aankoop. Goed gerenoveerd kan dit gebouw een sierraad van onze wijk zijn en als zodanig een kostbaar bezit.

 

In de overige gebouwen zitten nu ondermeer een weggeefwinkel voor boeken en de Fabel van de Illegaal.