Opening hospice Kloosterpoort april 2014

Op het pleintje met de markante rode beuk aan de Kloosterpoort is een prachtig ontworpen gebouw verrezen, Xenia!  Velen zullen er al één of meerdere keren langsgelopen zijn om de bouw met eigen ogen te volgen.

 


Xenia zal op deze beschutte plek midden in de stad als eerste in Nederland aan  jongeren van 16 tot 35 jaar met een levensduurverkortende, ongeneeslijke ziekte drie soorten intensieve, palliatieve zorg op maat bieden, overbruggingszorg (als de jongere niet vanuit het ziekenhuis direct naar huis kan wegens de complexe zorg), respijtzorg (tijdelijke zorg om de thuissituatie te ontlasten) en terminale zorg.


In Xenia kunnen 6 gasten bijna net als thuis wonen met het stadse leven om de hoek.  Voor ieder is een ruime eigen kamer met sanitair beschikbaar. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes. Bij Xenia staan de wensen en mogelijkheden van de gasten voorop en zal er de nodige aandacht zijn voor hun naasten. Daarnaast zullen vele vrijwilligers helpen de kwaliteit van leven van de gasten te optimaliseren.

 

Begin april 2014 opent Xenia haar deuren.
Om u in de gelegenheid te stellen een kijkje binnen te nemen organiseert het hospice  op zaterdag 5 april van 13.00 uur  tot 16.00 uur een open middag.
U bent  hiervoor van harte uitgenodigd!