Kloosterpoort

Bij de Kloosterpoort is het grootste parkje van de wijk Pancras-Oost. Zo weinig groen is er in deze wijk. Het parkje is een aantal jaren gelden geheel nieuw ingericht door een rijkssubsidie. Bij de verbouwing van het naastgelegen ziekehuis is het parkje gebruikt voor opslag door de aannemer. Daarna is het niet meer in de orginele staat terug gebracht. Er zijn plannen om een hospice te vestigen in het voormalig laboratorium.
Opening hospice Kloosterpoort april 2014

Op het pleintje met de markante rode beuk aan de Kloosterpoort is een prachtig ontworpen gebouw verrezen, Xenia!  Velen zullen er al één of meerdere keren langsgelopen zijn om de bouw met eigen ogen te volgen.

Lees meer...
 
Kinderpaviljoen gesloopt

Het voormalige kinderpaviljoen aan de Kloosterpoort is mei 2013 gesloopt.

 
Nieuwe plannen Xenia

De stichting Xenia heeft nieuwe plannen gemaakt voor het hospice aan de Kloosterpoort. In deze plannen zijn de aanmerkingen van de buurt op de eerdere plannen verwerkt.

Lees meer...
 
Beuk wordt splijtzwam

De monumentale en beschermde beuk bij de Kloosterpoort zou wel eens in een splijtzwam kunnen veranderen. Dit bleek op de bijeenkomst van omwonenden en de stichting Xenia op 29 september 2011.

Lees meer...
 
Positieve bijeenkomst omwonenden hospice Kloosterpoort

Op donderdag 29 september kwamen de belanghebbende van het hospice Xenia en de omwonenden van de Kloosterpoort bijelkaar om de plannen te bespreken. De avond verliep in een plezierige sfeer en leverde direkt al resultaat.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2