Herinrichting Hooigracht parkeren
November 2017 heeft het college besloten om de Hooigracht opnieuw in te richten. De parkeerplaatsen op de vervallen Hooigracht. De parkeerplaatsen voor vergunninghouders worden gecompenseerd in de gemeentelijke Haarlemmerstraatgarage (Albert Heijn).
Lopende het project is ook door het project “Kaasmarkt” de vraag gesteld maaiveld parkeren te compenseren in deze garage. Door deze vraag is een “overbelasting” van de parkeergarage mogelijk aan de orde.

Garage

De Haarlemmerstraatgarage heeft op dit moment een capaciteit van 269 parkeerplaatsen. Er is reeds constructief onderzoek gedaan waaruit bleek dat de garage met maximaal drie verdiepingen kan worden uitgebreid, waarbij iedere verdieping circa 30 parkeerplaatsen heeft.Met drie parkeerlagen kan de verwachte parkeervraag uit de omgeving worden opgevangen. Omverder antwoord te geven op de mogelijkheden van de Haarlemmerstraatgarage moet een aantal zaken onderzocht worden, dit is ondergebracht in het project Kaasmarkt. Hiermee wordt uitgesloten dat er een uitvoeringsbesluit wordt genomen voor de Kaasmarkt zonder dat er voldoende duidelijkheid is over de ophoging van de Haarlemmerstraatgarage, als compensatievoor de Kaasmarkt.

Laden en lossen

Laden en lossen blijft wel mogelijk op het tracé Hooigracht. Op de pleintjes St. Jorissteeg en Pelikaan zijn hiertoe laad- en loshavens voorzien. Voor de Hogewoerd worden venstertijdeningesteld en op de Hooigracht kan tussen de bomen (daar waar geen fietsklemmen staan) geladen en gelost worden. Kort parkeren, zonder duidelijke activiteit rond de auto, is hiermee niet mogelijk.