Wijkfilm 2.0

Afgelopen maandag hadden wij onze eerste bijeenkomst voor de wijkfilm 2.0. Ongeveer 15 enthousiaste wijkbewoners waren aanwezig om te kijken wat zij konden doen voor de nieuwe wijkfilm.

 

Het film project gaat “Goeie Mie” heten. Er zullen twee films gemaakt worden. Een spannende artistieke speelfilm die ongeveer 30 minuten gaat duren. Deze film speelt in het heden en is geïnspireerd op de gebeurtenissen rond goeie Mie zoals die in de 19e eeuw in onze wijk afspeelde. Daarnaast maken we een non-fictie documentaire over buren participatie. In hoeverre waart de geest van goeie Mie nog rond in onze wijk? Is men bang voor een bordje pap van de buurvrouw? We zullen ons ook verdiepen in de tragische gebeurtenissen die zich rond 1883 hebben afgespeeld.

 

De regie van de speelfilm zal door Henny Hartevelt worden gedaan. Hij gaat samen met drie anderen, waaronder de scriptschrijver van de vorige film Tomaas, beginnen  met het ontwikkelen van een script. Dit zal zo begin maart klaar zijn. Dan zal begonnen worden met het zoeken naar acteurs en technische ondersteuning. We zullen niet alleen gebruik maken van plekken in onze wijk, maar ook van decor en aangepaste kleding.

 

De documentaire gaan we maken samen met Jan Stap. Hiervoor zoeken we al direct mensen die willen meewerken aan het filmen en interviewen.


Wil je zelf of weet je iemand die mee wil doen stuur mij dan een berichtje. tussenderijnen  @  gmail.com