Feest in het Ankerpark

Het Ankerpark wordt gesaneerd, maar voordat dat wordt gedaan gaven buurtbewoners in het park een feestje. Op Burendag, 23 september 2017 was er een gezellige feestdag waarbij veel buurtbewoners langs kwamen. De partytenten waren opgebouwd zodat er een overdekt podium en een presentatieruimte ontstonden.

 

Ambtenaren van de gemeente Leiden kwamen in de presentatieruimte meer vertellen over de plannen voor het park.  De bewoners konden ook reageren op de voorstellen die zijn ontworpen.

 

Er waren verschillende uitvoeringen door de folk groep Aislling met Ierse songs.  Zeemanskoor Rumor di Mare uit Leiden bracht een uitgebreid repertoire van zeemansliederen uit  binnen- en buitenland. Het koor vertolkt als geen ander de sfeer van de traditionele shanties en zeemansliederen, maar ook roeiliederen vanuit de hele wereld. Dat kon dan ook niet anders dan succevol zijn op dit park eiland.

Maar ook daarnaast was er genoeg te doen. Een vrijmarkt, springkussen,  tekenen en poppentheater. Het was een leuke dag in een fijne buurt waar mensen elkaar gedag zeggen, elkaar (leren) kennen.

 

 

Toekomst

“Alle parken langs de Singel in onze wijk gaan op de schop. Het Ankerpark zal worden gesaneerd. De vervuilde grond zal worden afgevoerd.  Daarna wordt het park opnieuw ingericht als onderdeel van het Singelpark. Juist in het Singelpark spelen de bewoners een belangrijke rol. Wat wordt de functie van het nieuwe Ankerpark? De andere parken, zoals het Katoenpark, veranderen ook. Concentreren we spel en sport in één park en wordt het andere park voor andere recreatie? En hoe doen we dat met de auto’s. Veel mensen prefereren groen boven parkeerplaatsen. Maar als je een auto hebt wil je die een beetje in de buurt kwijt kunnen. We willen graag ideeën ophalen en  bewoners vragen mee te doen aan de uitwerking van thema’s zoals bijvoorbeeld spelen, honden en klimaat.”